Menu

Eikhof 1 - Lint info

In het ontwerp voor 20 sociale appartementen is een dense én kwaliteitsvolle woonomgeving gecreëerd, die zich door een sterke gevelarticulatie duidelijk onderscheidt van de naburige bebouwing. Twee vleugels in L-vorm zijn ingeplant met een ruime gelijkvloerse doorsteek voor voetgangers en fietsers.

De leefruimtes van alle appartementen sluiten aan op ruime terrassen die uitkijken op het nabijgelegen groen. Aan de parkeerzijde van het gebouw liggen passerelles die de appartementen verbinden met de stijgpunten. Deze circulatieruimtes doen dienst als informele ontmoetingsruimtes en zorgen samen met de borstwering en glazen panelen voor een leesbaar gevelbeeld.

De gelijkvloerse appartementen zijn ontworpen om bewoning door rolstoelgebruikers te faciliteren. De hoger gelegen appartementen zijn aanpasbaar. Een aantal minimale ingrepen maken ook deze woningen geschikt voor andersvalide bewoners.

Er is gestreefd naar een grote compactheid om energieverliezen te beperken. Het gebouw is uitgerust met een gemeenschappelijke stookplaats en een collectief warmwatersysteem dat wordt gevoed door zonnecollectoren.

titel Eikhof 1
locatie Lint
opdrachtgever De Ideale Woning
contactpersoon Dirk Vandenbroere
fase gerealiseerd
looptijd 2005-2011
oppervlakte 2.373 m²
programma 20 appartementen met 2 of 3 slaapkamers en terras, gemeenschappelijke traphallen en passerelle, lift, fietsenbergingen en technische lokalen
taken ontwerp, uitvoeringsdossier, werfbegeleiding
budget € 2.325.873
projectteam Evy Depauw, Maarten Moers, Miet De Haeck, Peter Seynaeve, Steve Verspreeuwen, Tristan Verleyen
projectverantwoordelijke Evy Depauw
samenwerking IRS-Deprez (stabiliteit en technieken), IBEVE (veiligheidscoördinatie) Climatex (EPB)
aannemer Wienen nv
links www.deidealewoning.be
links