Menu

openbaar psychiatrisch ziekenhuis - Geel info

Met een integraal masterplan voor de open zorgcampus zette OMGEVING de krijtlijnen uit voor de herwaardering van de historisch waardevolle gebouwen en het omgevende park. Een strak raster van paden, hagen en bomenrijen creëert een nieuwe orde. Het centrale hoofdgebouw is omgevormd tot een open dagverblijf voor zestig patiënten en een nachtverblijf voor dertig patiënten. De twee aangrenzende paviljoenen huisvesten een consultatiecentrum en therapieruimten met cafetaria. In het ontwerp is bijzondere aandacht besteed aan de inrichting van de gebouwen en de integratie van duurzame technieken (warmtepomp, zonneboilers enzovoort). Hoewel het een utilitair gebouw is met strenge eisen op het gebied van brandveiligheid en hygiëne, heeft OMGEVING sterk ingezet op de huiselijke sfeer. Dit vertaalt zich in de keuze van het meubilair en de warme materialen.

titel Rehabilitatiecampus Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum
locatie Geel
opdrachtgever VIPA,  Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel (OPZ Geel)
contactpersoon Adelin Cuypers (OPZ Geel)
fase gerealiseerd
looptijd 2002-2010
gunningswijze open oproep
oppervlakte 1.400 m²
programma
renoveren van historisch waardevolle gebouwen tot het rehabilitatiecentrum van het OPZ Geel (inclusief park- en interieurinrichting)
taken ontwerp, uitvoeringsdossier, werfbegeleiding
budget € 6.600.000 excl. btw
projectteam Dirk De Wulf, Martine Kenis, Petia Milanova, Wim Mertens, Marc Van Hove
projectverantwoordelijke Marc Van Hove
samenwerking IRS Depré (stabiliteit en technieken)
prijzen 1e prijs open oproep
publicaties 2009, Open Monumentendag
links