Menu

Geelhandplaats - Antwerpen info

Woonhaven heeft het complex Geelhandplaats, ontworpen door architect Alfons Francken, recent volledig gerenoveerd. In deze buurt, met een multiculturele bevolking, is de buitenruimte intensief gebruikt en vormt ze de ontmoetingsplek bij uitstek. De herinrichting van het binnenhof is daarom omgevormd tot een hoogwaardige verblijfsruimte. Het ontwerp is eenvoudig, robuust en stoer. Een veelkleurig rubberen tapijt organiseert de geometrische ruimte. De vloer is in een lichte helling uitgevoerd waardoor een besloten ruimte ontstaat met hierrond multifunctionele randen waarop gezeten, gelegen en gespeeld kan worden. Op de speelvloer zijn willekeurig enkele speelelementen en solitaire bomen ingeplant. Het project is genomineerd voor de prijs van Publieke Ruimte 2011.

titel Geelhandplaats Antwerpen
locatie Antwerpen
opdrachtgever Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Woonhaven
contactpersoon Theo De Vos
fase gerealiseerd
looptijd 2006-2010
oppervlakte 2.500 m²
programma veilige speelomgeving met ontsluiting voor hulpdiensten
taken ontwerp, uitvoeringsdossier, werfbegeleiding
budget € 700.000
projectteam Bert Van Looveren, Koen Moelants, Kristof D'hooghe, Luc Wallays, Peter Seynaeve, Peter Swyngedauw, Tom Beyaert
projectverantwoordelijke Peter Seynaeve
aannemer Krinkels nv
prijzen nominatie Prijs Publieke Ruimte 2011
publicaties 2012, Dopress Books, 'Geelhandplaats' in Art + Scape! (Shenyang, China)
2011, Steunpunt Straten, 'Geelhandplaats, Antwerpen' in Praktijkboek Publieke Ruimte 2011 (Berchem)
2010, 'Geelhandplaats, een plein met dubbele belevingswaarde' in Stad en Landschap (Herentals)
links www.landezine.com
www.architectura.be
www.vmsw.be
links