Menu

Neerland - Antwerpen info

De projectzone op de hoek van Krijgslaan en Neerlandweg bestaat uit een smalle woonstrip die is ingedeeld in drie woonclusters. De maat en morfologie van het ontwerp spelen in op het tegenoverliggende private ontwikkelingsproject van AWG architecten.

Het grondplan is een heldere configuratie van rijwoningen, opgedeeld in zes clusters, die evenwijdig aan het park worden opgesteld. De ‘koppen’ zijn gestapelde woningen, en zorgen voor een levendige openbare ruimte tussen de woonclusters. Door in te zetten op een eenvoudige structuur komt er ruimte vrij om de overgang tussen de publieke ruimte en de individuele woningen zorgvuldig en kwalitatief vorm te geven.

De door de jury geprezen rustige en homogene uitstraling van het project wordt gearticuleerd door een eenduidig materiaalgebruik en de toepassing van architectonische accenten die het project esthetisch en sociaal duurzaam maken.

titel Neerland
locatie Antwerpen
opdrachtgever Woonhaven
fase in uitvoering
looptijd 2014-
gunningswijze besloten wedstrijd (laureaat)
oppervlakte 5.114 m²
programma 46 sociale woningen, waarvan 22 grondgebonden en 24 gestapeld
taken ontwerp, uitvoeringsdossier, werfbegeleiding
budget € 6.100.000
projectteam Eef Van Meer, Inne Van Dijck, Kaat Balcaen, Marc Van Hove, Sarah Boschman
projectleider Marc Van Hove
samenwerking RE-ST
prijzen 1e prijs besloten wedstrijd
links