Menu

New Podil - Kiev-Oekraïne info

Podil is een belangrijk historisch district in Kiev dat veel monumenten herbergt. Vandaag is de relatie naar de rivier Dnipro verstoord door de aanwezigheid van oude industriële sites. Ontwikkelaar SAGA Development plant op de grens met het water een gemengd woon-werkgebied dat zich richt naar de rivier en inzet op nieuwe verbindingen. Het winnend ontwerpvoorstel van OMGEVING voor de publieke ruimte rond de nieuwe gebouwen en voor het waterfront streeft naar een maximale groene inrichting. De wandelpromenade langs de rivier Dnipro krijgt groene eilanden met diverse invullingen (terrassen, speellandschappen, bloeiende borders enz.) waardoor een ecologische continuïteit ontstaat. In het noorden loopt de groene promenade uit in een nieuw park.

De integratie van verkeersinfrastructuur op schaal van de metropool, de flexibiliteit van de programmatische invulling van het openbaar domein en de versterking van het ecologisch netwerk van Kiev zijn de hoofdthema’s van het ontwerp.

titel New Podil
locatie Kiev (Oekraïne)
opdrachtgever SAGA Development
fase eerste prijs internationale wedstrijd
looptijd 2018
oppervlakte 96.000 m²
programma waterpromenade, binnentuinen, inpassing weginfrastructuur
taken concept ontwerp
projectteam Agne Dailidaite, Amedeo Ardolino, Andries De Coninck, Dries Pattyn, Luc Wallays, Myron Devolder, Tompy Hoedelmans
projectverantwoordelijke Tompy Hoedelmans
links
OMGEVING