Menu

Pietersheim - Lanaken info

In functie van een optimale beleving van de kasteelomgeving is resoluut geopteerd om de kriskras geparkeerde auto’s in de ongedefinieerde ruimte voor het kasteel te verwijderen. De inrichting is helder en eenvoudig, en sluit hierdoor perfect aan bij de neoclassicistische architectuur. Een strak vormgegeven ellips, omgeven door een breed pad in maasgrind, organiseert er het aan- en afrijden van de hotel- en restaurantgasten. Zij worden voor de deur afgezet waarna de auto’s terugrijden naar de daarvoor bestemde parking enigszins verscholen door Rhododendrons aan de rand van de kasteeltuin. Bij het verlaten van het kasteel worden de auto’s opnieuw voorgereden om de gasten op te pikken. Het voorportaal, met een adembenemend zicht op het landschap, met onder meer relicten van de oude slotgracht, is hierdoor maximaal autovrij.

titel voorportaal kasteel Pietersheim
locatie Lanaken
opdrachtgever vzw Vrienden van Pietersheim
contactpersoon Dirk Welkenhuyzen
fase uitgevoerd
looptijd 2009-2011
oppervlakte 3.100 m²
taken masterplan, ontwerp, technische uitwerking, uitvoeringsbegeleiding
projectteam Bert Van Looveren, Filip Lagiewka, Luc Wallays, Peter Seynaeve
projectverantwoordelijke Filip Lagiewka
aannemer Interklinker bvba
links