Menu

campus Posthofbrug - Antwerpen (Berchem) info

Campus Posthofbrug bestaat uit twee nieuwe grote kantoorgebouwen met verschillende huurders naar een ontwerp van abv+ architecten. De herkenbaarheid en uniformiteit tussen deze gebouwen is vergroot door de campus vanuit een samenhangende visie en ontwerpfilosofie te benaderen. De opzet van de publieke ruimte (entreezones, patio’s, parkgebied, daktuinen) is afgestemd op het laten vervagen van de grenzen tussen private, semi-publieke en publieke ruimte door de introductie van een zeer herkenbaar vormgegeven stelsel van paden en verblijfsplekken. Op het fijnmazig stelsel kunnen mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en ontspannen.

Grasvlakken, waterinfiltratiezones met waterminnende beplanting, verspreide boomgroepen en een glooiende heuvel vullen de ruimte en creëren een echte parkbeleving op de campus.

titel Campus Posthofbrug
locatie Berchem
opdrachtgever Kubel nv
fase gerealiseerd
looptijd 2011-2019
oppervlakte 5 ha
programma ontwerp kantoorpark, tussentuinen en daklandschappen
taken ontwerp, technische uitwerking, werfopvolging
projectteam Carolien Decq, Koen Moelants, Peter Seynaeve, Tompy Hoedelmans
projectverantwoordelijke Tompy Hoedelmans
samenwerking abv+ architecten