Menu

tijdelijk kunstenplein - Antwerpen (Berchem) info

Een tijdelijke invulling van het plein Hogeweg te Berchem, ook gekend als het kunstenplein, geldt als een opstart en aftrap voor de geplande ontwikkelingen. Op basis van een bouwblokkenstudie zal het plein een poortgebouw krijgen en wordt de westzijde van een bijkomende uitbreiding voorzien. Hierdoor krijgt het plein een nieuw kader dat zowel de doorwaadbaarheid over het plein als de aansluiting op de omliggende gebouwen verbetert.

Het kunstenplein brengt deze geplande ontwikkelingen in beeld en maakt de site openbaar toegankelijk. Houten palenrijen visualiseren de toekomstige bouwlijnen, begroeide draden refereren naar het poortgebouw en de toekomstige openbare doorsteek krijgt een langgerekte houten trap en helling. Voor de scholieren van de naastgelegen tekenacademie is een tribune voorzien die buitenlessen mogelijk maakt.

Het plein is met een beperkt budget via een design & buildopdracht gerealiseerd voor een periode van drie tot vijf jaar.

titel tijdelijk kunstenplein
locatie Antwerpen
opdrachtgever stad Antwerpen
contactpersoon Kenneth Willockx
fase uitgevoerd
looptijd 2017-2018
budget € 100.000 excl. btw
oppervlakte 1.800 m²
programma tijdelijke pleininrichting voor drie tot vijf jaar
taken ontwerp, technische uitvoering, werfopvolging
projectteam Bram Wyers, Koen Moelants, Luc Wallays, Tompy Hoedelmans, Wolf Rysbrack
projectverantwoordelijke Tompy Hoedelmans
samenwerking Van Raak
links