Menu

Station area Liedekerke nominated for Public Space Prize 2019

The refurbishment of the station area of Liedekerke, a realization of TTA OMGEVING – D+A CONSULT – SBE in collaboration with MINT, has been nominated for the prestigious Public Space Prize 2019. The project provided a thorough transformation of a grey area into an attractive traffic and residence node. Due to the location in the valley of ‚Äč‚ÄčBogijnengracht and the proximity of nature reserve De Valier, the team focused on carefully landscaping the new infrastructures into the new design. The location in a flood-prone area triggered the idea to use water as a design tool. A complete remodelling and reprofiling of the valley enables a large-scale redevelopment of valuable new nature. The result is a unique station area in which nature and mobility are entwined in an innovative way.

Click here to find more info about this project.