Menu

Reflection garden - Jette info

In front of the main entrance of the University Hospital of Jette, a pleasant and spacious forecourt has been created with reorganized visitor parking and a kiss & ride area within a green frame. The adjacent courtyard has been transformed into an intimate reflection garden. This hidden oasis invites staff, patients and visitors to wander and have lunch amid flowering vegetation and artwork. A long steel canopy connects the entrance of the hospital with the recently constructed emergency department.

This realization is part of the master plan ‘Brussels Health Campus’, finalized by OMGEVING in 2014, commissioned by the University Hospital of Jette and the Free University Brussels.

title Reflection garden
location Jette
client University Hospital Jette
status completed
period 2014-2016
area 1 ha
program forecourt, reflection garden, canopy
tasks design, technical detailing, site supervision
budget € 900,000 excl VAT
team Koen Moelants, Leen De  Groote, Luc Wallays, Peter Seynaeve, Tompy Hoedelmans
project leader Tompy Hoedelmans
links