Menu

Central Square - Da Nang-Vietnam info

Based on a long-term vision, the outdated Central Square, together with its square walls, will gradually transform into a quality public space tailored to the fast-growing Da Nang. The design of the square refers to a Lotus lake, a historical landscape structure in Vietnam. The elongated square is programmed at the ends with the renovated market hall on the Han River side and a lotus canopy on the opposite side that lends itself to be used during square events.

The presence of cars is minimized by submerging the car park and by redirecting the traffic circulation in and around the square. The underground car park is connected to the above-ground square pavilions through staircases and elevators. These pavilions are spread across the square, are structurally and formally shaped as lily leaves, provide protection from sun and rain and are filled with various square functions. Finally, the square pavement also fits the landscape concept by evoking water circles with circular patterns in different shades of natural stone.

OMGEVING supported local partner HUNI architectes (France-Vietnam) for the landscape design. The square canopies have been developed by partner NEY & partners (Belgium-Vietnam). Partner Boydens Engineering (Belgium-Vietnam) was in charge of sustainability and partner HYDROSCAN (Belgium) offered water management expertise.

title Central Square
location Da Nang (Vietnam)
client Da Nang Construction Technical Center - Construction Department
status laureate international design competition
period 2016
surface area 5 ha
team Andries Deconinck, Carolien Decq, Kevin Favere, Luc Wallays, Steven Petit
project leader Luc Wallays
partners HUNI architectes (architectuur), Boydens Engineering (duurzaamheid), Ney&partners (ontwerp luifels), Hydroscan (waterbeheer)
links